Anamedis Ιατρικά Είδη
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, με την ευγενή χορηγία της Ελληνικής Βιομηχανίας Επεξεργασίας Μετάλλων «ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.», την εταιρία εργαλείων και μηχανημάτων «ΡΟΤΕΝΜΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.» και την εξειδικευμένη εταιρεία στην τεχνολογία των συγκολλήσεων  “FELDER GMBH Löttechnik”, πραγματοποίησε για ένατη συνεχή χρονιά, την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αυριανών τεχνικών δικτύων χαλκοσωλήνων, στις εγκαταστάσεις του την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017.

Ο διαγωνισμός που διοργάνωσε το ΕΙΑΧ, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος για ένατη συνεχή χρονιά, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώθηκε τέλη Μαρτίου. Η βράβευση αφορούσε στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Στους τρεις πρωτεύσαντες μαθητές απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, από ένα smart phone και υλικά συγκολλήσεων από την FELDER GMBH Löttechnik ως αναμνηστικά δώρα. Επίσης από μία τιμητική πλακέτα δόθηκε αντίστοιχα στα σχολεία των βραβευθέντων μαθητών όπως επίσης και στο σχολείο που οι τρεις μαθητές της συγκέντρωσαν αθροιστικά την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με όλα τα άλλα σχολεία.  Στα σχολεία αυτά δόθηκαν επίσης από μια κουλούρα με επενδεδυμένο χαλκοσωλήνα, ως υλικό για τις εργαστηριακές ασκήσεις, προσφορά της ελληνικής βιομηχανίας ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε..

Πλέον των ανωτέρω, ο πρώτος νικητής έλαβε μια κασετίνα με σετ εκχυλωτικών (ταφαδόρος),  και μία βαλίτσα με σετ εργαλείων, ο δεύτερος μια κασετίνα με σετ εκτονωτικών και ο τρίτος μια κασετίνα με σετ κουρμπαδόρων , σημαντικά βοηθήματα για τις εγκαταστάσεις.

Κατά την διάρκεια της απονομής, υπήρχε προβολή με φωτογραφικό υλικό των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με στιγμιότυπα των προσπαθειών τους.

Στην έναρξη  της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος, μίλησε για τις δράσεις και το ρόλο του Ινστιτούτου και τόνισε τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού ως μια ευκαιρία για την επαγγελματική εμπειρία των συμμετεχόντων μαθητών.

Εκ μέρους της ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. χαιρετισμό απηύθυνε  ο κύριος Σαλουφάκος Πέτρος Μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθεια τους, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και εξήρε το εποικοδομητικό έργο του Ε.Ι.Α.Χ στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Γεράσιμος Ζεπάτος, καθηγητής-Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, υπεύθυνος των σεμιναρίων, αναφέρθηκε  στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι μαθητές, προκειμένου να  αποδώσει η γνώση τους στο συγκεκριμένο χρόνο που διατίθεται για την εκτέλεση ενός έργου. Η ψυχραιμία, οι σωστές τεχνικές ανάπτυξης της εργασίας, η αφομοίωση των οδηγιών κ.α. επιτρέπουν την καλύτερη απόδοση στην εκτέλεση του ζητούμενου έργου. Το ξεπέρασμα των αδυναμιών αυτού του τύπου εξυπηρετεί την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας.

Οι παριστάμενοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί των μαθητών, που πήραν τον λόγο στην συνέχεια, ζήτησαν την συνέχεια του θεσμού διότι πιστεύουν στην αξία του και την συμβολή του ως ευκαιρία δημιουργικής εμπειρίας για του μαθητές

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:

1ο Βραβείο Τσούλφας Νικόλαος 2ο ΕΠΑ.Λ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
2ο Βραβείο Κότσαλος Σεραφείμ 4ο ΕΠΑ.Λ. ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ
3ο Βραβείο Βογιατζής Αναστάσιος 1ο ΕΠΑ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ
Ειδικός έπαινος για την συνολική επίδοση των μαθητών Καραμπόλι Αριάν
Καριάννης Έλιον

Σαλής Γιάννης

7ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *